Bevezetés a maker kultúrába

Ebben a csomagban egy előre definiált kihívást oldanak meg a résztvevők, a témát a meglévőkből választják ki.

 

Ez a csomag kiválóan alkalmas a makerspace eszközparkjának, azaz a

 

 • 3D nyomtatás

 • lézervágás

 • robotika

 • elektronika

 

megismerésére, kipróbálására.

 

Előre meghatározott pályán haladunk, építünk:

 

 • intelligens szobanövény öntözőrendszert

 • szintetizátort

 • flippert

 • vagy robot háziállatot az irodába.


Az elkészült alkotást hazaviszik a résztvevők, használják a mindennapokban.

Ipar 4.0 Élmény csomag (360 perc)

Mi van benne?


 

Itt nem egy előre elkészített tárgyat rakunk össze, hanem a résztvevők már maguk határozzák meg, mi a tárgy, amit létrehozunk, amelyen keresztül megtanulják az adott technikákat.

 

Ez a csomag már kreatív alkotás a makerspace műhely eszközeivel, az ötletet közösen találjuk ki, és valami olyat hoztok létre ebben az alkotóműhelyben, amiről nem is gondoltátok volna, hogy képesek vagytok rá.

 

Az összes makerspace-ben található alkotótechnikát használhatjuk egy olyan ötlet kidolgozásához, amelyet ti, a megrendelő hoztok.

Csapatunk ezt le fogja próbálni, de alapvetően ti építitek majd meg.

 

Ez az idő elég arra, hogy a cselekedve tanulás módszerével megismerjétek a technikáinkat, és létrehozzatok valami olyan saját tervezésű tárgyat, amelyet haza is vihettek a tréning végén.

Ipar 4.0 Termék csomag (8+8 óra)

Két napos, teljes prototípusépítési folyamat, amely során vagy egy kihívást adunk (hackathon), vagy ti hoztok egy termékötletet, amelyet ténylegesen legyártunk, kipróbálunk.

 

Itt érdemi folyamaton indulunk el, egy terméken keresztül mutatjuk be a rapid prototyping rendszereket és az ipar 4.0-át, az eredménye egy tényleges lepróbált termék.

 

Ez a csomag alkalmas arra, hogy cégetek termékét egy olyan kezdeti prototípus fázisba juttassátok, amelyet büszkén vállalhattok mindenki előtt.

 

A prototípust, amit együtt, közösen, szakértők bevonásával készítünk, a tréning előtt leegyeztetjük, felmérjük mire lesz idő és mi az, aminek a workshopon kívül kell elkészülnie.

Ez a workshop nem arról szól, hogy mi helyettetek megcsináljuk az ipari prototípust, hanem arról, hogy jobb rálátásotok lesz a prototípus készítés folyamatára, és a saját végleges prototípusotokat még jobban meg tudjátok csinálni - lehet, hogy éppen nálunk.

 

Ebben a csomagban vállaljuk, hogy közösen elkészítünk egy alkotást, arra garanciát vállalunk. Ha további anyagköltség merül fel, azt az alapáron felül kell fizetnetek.

Egyedi fejlesztési csomag

Mi van benne?

 

Ez a csomag a ti egyedi igényeiteket tükrözi, egyedi megállapodás szükséges hozzá. Kétféle tevékenységgel tudjuk egymást segíteni:

 

Prototípus készítés:

 

A Ipar 4.0 Termék csomagunk nem arról szól, hogy egy teljes ipari prototípust elkészítünk nektek, hanem inkább egy jó képzés arra, hogy átlássátok a folyamatot.

 

Ha viszont ti ránk bízzátok a prototípus elkészítését, arról külön megállapodunk.

 

Tananyagfejlesztés:

 

Cégünk fő profilja a tananyagfejlesztés: olyan tartalmakat hozunk létre, amelyek az általunk alkalmazott alkotópedagógia módszereivel adnak át tudást a résztvevőknek. Ha van olyan terméketek, amelyet ezzel a módszerrel - kipróbálással, megtapasztalással, építéssel, sikerélménnyel - akartok elterjeszteni, akkor keressetek meg minket és kitaláljuk, hogy itt, a műhelyben, ahol tulajdonképpen bármit meg lehet valósítani, hogyan készítjük ezt el.

 

A tananyagfejlesztést olyanoknak ajánljuk, akik a termékeiket széles körben akarják népszerűsíteni - ugyanis  a csomagban nem csak az alkotó folyamat dokumentálása és tesztelése, hanem a tanárképzés is benne van.

Gyerekprogramok

A Makerspace.hu elsősorban a 11-16 éves korosztálynak szóló tematikus programjairól ismert.

Tőlünk ilyen programokat is rendelhettek, a létszámról, a bevont alkotótechnikákról és az esetleges külső helyszínről minden esetben egyeztetünk.

 

Nagyon sokféle programot tudunk ajánlani


 

 • Nyári tábor

 • Egymásra épülő szakkör

 • 3-6 órás kóstoló workshopok

 • Egész napos kitelepülések céges rendezvényre

 • Egyéb rendezvény helyszínek

Saját műhely kiépítés

A mi módszertanunk akkor működik, ha a tevékenység döntő többsége egy ilyen műhelyben, makerspace-ben történik.

 

Műhelyt nagyon sokféle környezetben lehet kiépíteni, például nálatok, a cég egyik helyiségében - mi ebben segítünk, hogy nektek is legyen saját makerspace műhelyetek.

 

Ez egy nagyon izgalmas lehetőség arra, hogy saját dolgozók és beszállítók számára felmutassátok az ipar 4.0-ban és a digitális cselekedve tanulásban rejlő lehetőségeket.

 

Mivel mi közép- és hosszútávú vállalati partnerségben gondolkodunk, együttműködésünk bázisa is lehet ez a műhely.

PARTNEREINK

craft-botlogo.png
edisonplatform.png
NATE logo.png
Arduino_Logo_edited.png

© 2015-2020. Makerspace Központi Digitális Közösségi Alkotóműhely Korlátolt Felelősségű Társaság