Interdiszciplináris tananyagok

Az alkotópedagógia alapjai

Digitális technológiák

TANÁRKÉPZÉS

Bevezetés az alkotópedagógiai módszertanba, alkotó eszközök a gyakorlati oktatásban DKA (Digitális Közösségi Alkotóműhely) és makerspace környezetben

A digitális alkotópedagógia az új technológiai irányzatok és egy újfajta pedagógiai szemlélet együttes alkalmazása. Arra ösztönöz, hogy a digitális eszközök adta lehetőségeket, bátran alkalmazzuk és akarjuk a folyamatos fejlődést, mind magunk, mind a környezetünk számára.

Elmélet + gyakorlat

 

A "Bevezetés az alkotópedagógiai módszertanba, alkotó eszközök a gyakorlati oktatásban, makerspace környezetben" című képzés célja, hogy ennek a hozzáállásnak - a kreativitásra építő -módszertanát átadja a hazai tanároknak.

 

Az elmélet mellett természetesen rengeteg gyakorlatban alkalmazható helyzetet teremtünk, hogy a pedagógusok megismerhessék a digitális tervezés és alkotás technikai eszközeit. A képzés folyamán a cselekedve tanulást elősegítő eszközök kerülnek előtérbe, mint pl. a robotika, 3D nyomtatás, vektortervezés vagy CAD/CAM kivitelezés.

 

Bevezetés az alkotópedagógiábaA képzés a szakképzési rendszerben megvalósuló digitális közösségi alkotóműhelyek (DKA) első 60 órás bevezető képzése.

 

A továbbképzés elvégzése lehetőséget nyújt arra, hogy a résztvevők makerspace jellegű alkotóműhelyekben való foglalkozásokat alakítsanak ki és megtartsák azokat.

A képzés során az alkotópedagógia mint módszer megismerése, alkalmazásának feltételei, és lehetőségeinek megismerése a cél.

 

A pedagógusok elsajátíthatják az oktatási módszertan adaptálását műhely környezethez igazodva. Ezzel az új tudással pedig lehetőségük lesz lépést tartani a körülöttük lévő változásokkal és a digitális világ felfedezése által a fiatalabb generációk megértésével.

 

A képzés 60 órás, mely 6 napon keresztül zajlik, heti 3-3 napban. Részletekkel kapcsolatban keressetek minket!

Jelentkezés a szakkepzes@makerspace.hu címen vagy a +3670/709 3729 telefonszámon.