TRAINING FOR TEACHERS 

Teachers learn :

 

  • how to use 3D printers 

  • how to program microcontrollers 

  • how to use digital prototyping and design software  

  • how to approach students as equal partners 

They are introduced to story driven education to be able to teach the use of machines and pass on knowledge in a playful way. Technology is never an end in itself. It’s there to help education and smooth the way for learning regular school subjects. 

VERSELEMZÉS MIKROKONTROLLERREL

A gyerekek megismerik a programozás alapjait és a mikrokontrollerek működését, miközben verseket elemeznek.

1,5 órás foglalkozás

HAZÁNK 3D-BEN, LÉZER ALAPOKON

Földrajz óra, ahol a gyerekek 3D nyomtatókkal kinyomtatják hazánk megyéit, majd egy lézervágott térképen összeállítják országunk térképét.

1,5 órás foglalkozás

A NAGY FELFEDEZÉSEK KORA

Történelem óra, amely során a gyerekek feldolgozzák a földrajzi felfedezések időszakát, és az ehhez szükséges találmányokat a műhely adta technológiák segítségével el is készítik.

3 órás foglalkozás

OKOSHÁZ ÉPÍTÉS

A gyerekek saját tervezésű 3D nyomtatott bútorokkal rendezik be az okosházat, amit szenzorokkal, LED-ekkel, mikroelektronikával szerelnek fel.

4 órás foglalkozás

​A Makerspace.hu Digitális Közösségi Alkotóműhely egy olyan oktatási helyszín, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a 3D tervezéssel, a nyomtatással, a lézervágással, a mikroelektronikával. Mindezt úgy, hogy a tanulási folyamat kerettörténetekbe van rejtve, így a gyerekek játszva sajátíthatnak el hasznos ismereteket. Műhelyünkben olyan jövőbe mutató kompetenciákat fejlesztünk, amelyeket később sokféle területen kamatoztathatnak.