RENDHAGYÓ TANÓRÁK

Szívesen eljönnél az osztályoddal egy olyan órára, ahol a diákok 3D nyomtatóval és lézervágóval állíthatják össze Magyarország megyéinek térképét? Vonzzák a gyerekeket a kütyük, és szívesen összeraknának egy saját okos otthont? Tanárként érdekel, hogyan lehetne közelebb hozni hozzájuk a természettudományokat, kíváncsi vagy, hogyan lehet izgalmasabbá tenni a verselemzést mikrokontrollerekkel?

Írj nekünk a kozneveles@makerspace.hu-ra, vagy hívj minket a +3670 709 3729-es számon, és jelentkezz be egy rendhagyó tanórára a Makerspace.hu műhelyébe!

VERSELEMZÉS MIKROKONTROLLERREL

A gyerekek megismerik a programozás alapjait és a mikrokontrollerek működését, miközben verseket elemeznek.

1,5 órás foglalkozás

HAZÁNK 3D-BEN, LÉZER ALAPOKON

Földrajz óra, ahol a gyerekek 3D nyomtatókkal kinyomtatják hazánk megyéit, majd egy lézervágott térképen összeállítják országunk térképét.

1,5 órás foglalkozás

A NAGY FELFEDEZÉSEK KORA

Történelem óra, amely során a gyerekek feldolgozzák a földrajzi felfedezések időszakát, és az ehhez szükséges találmányokat a műhely adta technológiák segítségével el is készítik.

3 órás foglalkozás

OKOSHÁZ ÉPÍTÉS

A gyerekek saját tervezésű 3D nyomtatott bútorokkal rendezik be az okosházat, amit szenzorokkal, LED-ekkel, mikroelektronikával szerelnek fel.

4 órás foglalkozás

​A Makerspace.hu Digitális Közösségi Alkotóműhely egy olyan oktatási helyszín, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a 3D tervezéssel, a nyomtatással, a lézervágással, a mikroelektronikával. Mindezt úgy, hogy a tanulási folyamat kerettörténetekbe van rejtve, így a gyerekek játszva sajátíthatnak el hasznos ismereteket. Műhelyünkben olyan jövőbe mutató kompetenciákat fejlesztünk, amelyeket később sokféle területen kamatoztathatnak. 

PARTNEREINK

craft-botlogo.png
edisonplatform.png
NATE logo.png
Arduino_Logo_edited.png

© 2015-2020. Makerspace Központi Digitális Közösségi Alkotóműhely Korlátolt Felelősségű Társaság